Hoe werkt het opstellen van risicoanalyses in CSC?

CSC laat je als aannemer stapsgewijs toe om zelf een specifieke taak- of job risicoanalyse op maat op te stellen zonder dat je een veiligheidsexpert hoeft te zijn.  De risicoanalyse is zelf  eenvoudig samen te stellen per project, werf of bouwplaats. Door de toepasselijke locatie, materialen en/of middelen nodig voor de uitvoering van de job te selecteren in CSC. Dit tot het niveau van de bepaalde risico’s en hun maatregelen.

De vooropgestelde maatregelen zijn op basis van actuele veiligheidswetgeving en goede praktijken in de bouw tot stand gekomen. Waar gewenst kun je deze maatregelen eventueel nog verder aanpassen of aanvullen. Als je de toepasselijke topics aangeduid/afgewerkt hebt rond je de risicoanalyse af. Als resultaat wordt een overzichtelijk uitgebreid en verkort risicoanalyserapport automatisch weergegeven.

Je kan de risicoanalyse 'on the spot', op de werklocatie zelf aanmaken met de CSC app of reeds voorbereiden via de CSC desktopversie. Nadien kun je de risicoanalyse terug instant oproepen en eventueel nog verder aanvullen of aanpassen waar nodig. Waar je ook bent, met de CSC app heb je de risicoanalyses altijd bij de hand.

Op de RM community  tref je onze uitgebreide opleiding 'Aan de slag met CSC' voor de leidinggevende, werkvoorbereiders of overige ondersteunende functies, kortom: voor diegenen die actief de werf actief beheren. Wil je deze opleiding volgen of als naslagwerk houden bij het gebruik van CSC? Klik dan hier  en log je aan, onder de knop 'Resources' zie je de opleiding 'Aan de slag met CSC' verschijnen.